Tellides Ingli Pai e-poest vähemalt 45 eur väärtuses, on transport SmartPosti või Omniva pakiautomaati TASUTA!

Räägime lähemalt tselluliidi olemusest

Kevad paneb südame põksuma ja puusad nõksuma, kuid paljude naiste rõõmu varjutab mõte ebatäiuslikust kehast. Kuidas valmistuda peagi algavaks rannahooajaks ja tunda end enesekindlamana? Räägime lähemalt tselluliidi olemusest ja anname mõned väärt nipid, kuidas oma tervist ja naha üldist välimust parandada.

Tselluliit on üsna levinud probleem, mis mõjutab paljusid inimesi, eriti naisi. Tselluliit ladestub pehmele koele rasvarikkamasse piirkonda ja tekitab lõtvunud või muhkliku välimuse. Kuid on mitmeid asju, mida saame teha, et vähendada tselluliidi levimist ja parandada naha üldist välimust ja tervist. Võtmeteguriteks on selle probleemi ennetamine ja hea tulemuse hoidmine.

  1. Liikumine. Ei saa üle ega ümber sellest, et regulaarne treenimine ja liikumine aitab tselluliiti vähendada ning nahka pringina hoida. Lihaste treenimine ja pingutamine põletab liigset rasva. Asjatundjad soovitavad pühendada nädalas 150 minutit mõõdukale treeningule nagu kiire kõndimine, jooks või jalgrattasõit, näiteks 30 minutit viiel päeval nädalas. Kuna iga inimene ja tema koormustaluvus on erinev, tuleks kindlasti valida endale kõige sobivam viis liikumiseks. Füüsiline aktiivsus tugevdab organismi tervikuna.

  2. Tervislik toitumine. Tasakaalustatud toitumine rohke puuviljade, köögiviljade ja täisteratoodete osakaaluga aitab säilitada tervislikku kaalu, mis omakorda aitab vähendada tselluliiti. Tuleks vältida tubaka tarbimist ning alkoholi liigtarbimist, töödeldud, kõrge rasvasisaldusega ning liigseid süsivesikuterikkaid toite, mis võivad tselluliidi tekkimisele kaasa aidata.

  3. Vesi. Piisav vee joomine aitab kehast väljutada toksiine ning hoiab naha tervislikuna ja hüdreeritud. Erinevad taimeteed puhastavad organismi ning aitavad väljutada liigset vedelikku ja toksiine.

  4. Massaaž. Probleemsete piirkondade masseerimine stimuleerib vereringet ja lümfitööd ning aitab lagundada rasvu ja väljutada liigset vedelikku. Hea nipp on kuivharjamine enne duši alla minekut. Duši all kasutada pesemisel karedamat nuustikut, mis eemaldab tõhusalt ka surnud naharakke.

  5. Kosmeetilised abivahendid. Koos rohke liikumise ja tervislikuma toitumisega võiks kasutada ka õlisegusid ja kreeme, mis aitavad samuti kaasa tselluliidi vähendamisele.

Ingli Pai aroomterapeut-tervisenõustaja on välja töötanud tõhusa antitselluliidi õlisegu, millega on mõnus teha puhtale nahale massaaži või kasutada lihtsalt kehaõlina. Õlisegu sisaldab musta pipra, rosmariini, küpressi ja sidruni eeterlikke õlisid, mis elavdavad lümfitööd ning vereringet, tugevdavad veresooneseinu ja väljutavad liigset vedelikku ning jääkaineid. Õli on väärtuslik abiline tselluliidiga võitlemisel, kuna see imendub naha sügavamate kihtideni toimides seeläbi mitu päeva. Seega piisab õlisegu kasutamisest kahest-kolmest korrast nädalas. Väike idee: külmetavate jalgade korral sooja jalavanni tehes ja lisades sinna 2-3 korgitäit Ingli Pai Antitselluliiti, stimuleerib see vereringet, soojendab jalgu ja mõjub hästi ka jalanahale, muutes selle pehmeks ja niisutatuks.

Mis kõige tähtsam – ilu on vaataja silmades, kuid kindlasti ei tähenda see enese piitsutamist kurnatuseni, endaga rahulolematust ja ebakindlust. Hellitage ennast ja ärge kartke anda järele väikestele kiusatustele, sest hea tuju ja kaunis naeratus panevad teid särama rohkem kui ideaalne keha.

Loe veel lisainfot tselluliidi kohta:

Mis on tselluliit? 

Tselluliit on üsna levinud ja tavaline nahaprobleem, avaldudes ebaühtlase nahatekstuurina, mida võrreldakse sageli apelsinikoorega. See kosmeetiline probleem tuleneb rasva ladestumisest vastu sidekudet, luues seeläbi iseloomuliku lohulise välimuse. Naha niisutamine vereringet stimuleeriva õliga tuleb kindlasti kasuks.  Uurimisel on ka seos tselluliidi ja mikrobioomi vahel. Mikrobioom viitab mitmekesisele mikroorganismide kooslusele, mis paikneb kehas eriti seedetraktis ja nahas. Hiljutised uuringud näitavad, et soolestiku mikrobioom võib mängida rolli põletikus ja ainevahetuses, mis võib potentsiaalselt mõjutada tselluliidi arengut. Mõned teooriad viitavad sellele, et tasakaalust väljas soolestiku mikrobioomi võib soodustada põletikku ja muutusi ainevahetuses, mis võib kaudselt mõjutada rasvade ladestumist ja sidekude tselluliidile kalduvates piirkondades. Arvatakse, et põletik on tselluliidi teket soodustav tegur ja tasakaalustamata mikrobioom võib potentsiaalselt kaasa aidata põletiku suurenemisele kehas. 

Kuhu võib tselluliit tekkida?

Miks tekib tselluliit on äärmiselt levinud küsimus ja tavaliselt esineb tselluliit reitel, tuharatel, kõhul ja mõnikord ka kätel. Enamasti esineb naistel, kuid see võib olla nii meestel kui ka beebidel. Beebid on hea näide tselluliidi peamisest põhjusest ehk esineb enamasti kohtades, kus lihasmassi osakaal on väiksem kui rasva osakaal. Üldjuhul beebide puhul peetakse tselluliiti armsaks, aga naised ise kipuvad tselluliiti oma kehal halvustama. Tegemist on äärmiselt levinud ja tavalise kosmeetilise olukorraga. 

Kuidas on tselluliidiga seotud rasedus ja imetamine?

Rasedus ja imetamine võivad mõjutada tselluliidi avaldumist hormonaalsete muutuste ja kaalukõikumiste tõttu. Raseduse ajal võivad hormonaalsed nihked põhjustada suurenenud rasva ladestumist ja kollageeni tootmise vähenemist, mis võib omakorda süvendada tselluliiti raseduse ajal. Lisaks võib rasedusjärgne kaalulangus või -tõus mõjutada tselluliidi nähtavust. Rinnaga toitmine aitab kaasa kehakaalu langusele mis võib kaudselt mõjutada tselluliidi vähenemist. ​​Tervislikud harjumused ja sihipärased kosmeetilised ravimeetodid võivad aidata tselluliidi välimust hallata, muutes naha siledamaks. Enne oluliste muudatuste tegemist raseduse või imetamise ajal konsulteerige alati tervishoiutöötajatega.